miercuri , iulie 24 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Hidranti

Ce trebuie sa stim despre o proiectare instalatii hidranti

O proiectare instalatii hidranti este deosebit de utila dat fiind faptul ca hidrantii sunt intalniti in multe cladiri. Halele metalice in care sunt desfasurate diverse activitati, depozitele, fabricile, sau alte cladiri necesita proiectare pentru instalatia hidrantilor.

De ce sunt importanti hidrantii si ce rol au acestia veti putea afla in randurile de mai jos. Va recomandam sa cititi pana la final pentru ca in diverse cladiri in care veti intra, veti vedea hidrantii. Este important sa aveti cunostinte de baza despre acestia.

De ce se efectueaza o proiectare instalatii hidranti?

Fiind una dintre cele mai vechi, dar totusi cea mai eficienta si comuna solutie de stingere a incendiilor, un sistem de hidranti bine proiectat si bine amenajat formeaza coloana vertebrala a intregului sistem de stingere a incendiilor.

Proiectare Instalatii HidrantiEste compus din conducte supraterane si subterane de mare rezistenta, cu accesorii. Supapele externe si hidrante de evacuare sunt furnizate in fiecare locatie strategica. Un hidrant de incendiu este o conducta care permite curgerea apei dintr-o magistrala de apa cu controlul unei supape pentru a stinge un incendiu.

Sistemul de protectie cu hidranti impotriva incendiilor este conceput pentru a lupta impotriva incendiilor de proportii uriase, in toate clasele de riscuri. Este proiectat sa functioneze chiar daca o parte a structurii afectate se prabuseste.

Hidrantul de incendiu cu butoi uscat si cel cu butoi umed sunt cele doua tipuri de hidranti de incendiu. Hidrantul de incendiu cu butoi umed detine o sursa constanta de apa, in timp ce hidrantul de incendiu cu butoi uscat trebuie sa aiba o supapa de eliberare pentru a lasa apa sa intre. Este conceput pentru a oferi acces rapid la apa in cazul izbucnirii unui incendiu.

Componentele sistemului

Acum ca ati aflat ca este nevoie de o proiectare instalatii hidranti dar si ce rol au hidrantii, trebuie sa cunoasteti si componentele sistemului. Asadar, componentele unui astfel de sistem sunt urmatoarele:

 • Pompe si accesorii pentru stingerea incendiilor.
 • Conducte.
 • Panouri.
 • Supape de aterizare.
 • Furtunuri.
 • Cuplaje.
 • Tambur pentru furtun.
 • Tevi si duze de ramificatie.
 • Conexiuni de pompieri.
 • Cablari si instrumente.
 • Supape de intretinere.

Informatii operationale

Instalatia hidrantilor consta intr-un sistem de conducte conectate direct la magistrala de alimentare cu apa pentru a furniza apa la fiecare iesire a hidrantului. Aceasta instalatie are scopul de a furniza apa pompierilor pentru a stinge un incendiu.

Apa este descarcata in masina de pompieri, care este apoi pompata si pulverizata peste foc. Acolo unde alimentarea cu apa nu este fiabila sau inadecvata, trebuie prevazute pompe hidrante pentru a presuriza magistrala de incendiu.

Acestea sunt in mare parte, cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii despre instalatii hidranti. Cel mai important dintre toate aceste lucruri insa, este faptul ca este necesara o proiectare instalatii hidranti. In lipsa acesteia, intreaga instalatie nu poate fi efectuata pentru a functiona la capacitate maxima.

Este extrem de important ca proiectarea instalatiei sa fie efectuata de catre profesionisti in aceasta activitate. O instalatie care nu este corect proiectata, nu poate face fata cerintelor atunci cand este nevoie.

O instalatie hidranti care nu poate face fata unui incendiu este posibil sa nu poata salva ce se afla in cladire. In schimb, in majoritatea cazurilor, instalatiile hidrantilor pentru incendiu si-au facut treaba ca la carte cand au fost proiectate corect. Deci, acest aspect nu trebuie neglijat sub nici o forma.

Verifica si

Pompe de Caldura Aer - Apa

Pompe de Caldura Aer – Apa

Cand se recomanda inlocuirea unei pompe de caldura aer – apa? Stim cu totii ca …

Close