miercuri , iulie 24 2024
Breaking News

Pompe de Caldura Aer – Apa

Cand se recomanda inlocuirea unei pompe de caldura aer – apa?

Stim cu totii ca nimic nu dureaza la nesfarsit, iar inlocuirea unei pompe de caldura aer – apa va fi necesara la un anumit moment dat. Pompele de caldura aer – apa ofera cele mai bune solutii de incalzire si racire intr-o unitate care necesita intretinere redusa.

Sunt convenabile, usor de utilizat, consuma putina electricitate si fac o treaba excelenta mentinand aerul din casa la temperatura potrivita pentru sezon, precum si curat si filtrat. Dar, ca orice aparat electrocasnic cheie, nu au o durata de viata nelimitata.

Poate ati achizitionat o casa sau un spatiu comercial cu o pompa de caldura aer – apa instalata deja sau poate ca sunteti in spatiu de cativa ani si va intrebati daca pompa dvs. de caldura ajunge la sfarsitul duratei de viata.

Poate ca simtiti ca pompa de caldura existenta nu este la fel de eficienta energetic pe cat ar putea fi. Este timpul sa inlocuiti vechea pompa de caldura? Veti descoperi informatii utile cu privire la momentul in care este necesara inlocuirea unei astfel de pompe in cele ce urmeaza.

Durata de viata a unei pompe de caldura aer – apa

Durata de viata a unei pompe de caldura aer – apa dar si a celorlalte tipuri, este determinata de clima si de modul in care este utilizata.

Pompe de Caldura Aer - ApaCu intretinere regulata efectuata de catre un profesionist, o pompa de caldura de buna calitate va dura in medie pana la 20 ani inainte de a fi inlocuita. Daca casa dvs. este incalzita si racita de un model de la sfarsitul anilor 90, sistemul dvs. HVAC a functionat toata ziua, in fiecare zi timp de 30 de ani, atunci acest lucru este cu mult peste durata de viata a oricarei pompe de caldura.

Oamenii nu pot intelege de ce o pompa de caldura trebuie inlocuita. Iata un exemplu cat se poate de evident, de ce au nevoie de schimbare si aceste pompe de caldura aer – apa. Pana la varsta de 7 ani, masina dvs. de familie va avea aproximativ 160.000 de km.

Dar daca calculati un „kilometraj” al pompelor de caldura luand orele pe care le ruleaza si evaluati acest lucru la doar 60 km/h, in aceiasi 7 ani veti avea 4.480.000 km pe el.

Amintiti-va ca este un echipament complex alimentat electronic, controlat electronic si activat mecanic, care va poate satisface nevoile de caldura si racoare in casa. In plus, este un echipament care consuma mult mai putina energie in comparatie cu sistemele de incalzire si racire conventionale.

Pompa mea de caldura trebuie inlocuita?

Daca aveti o suita de electrocasnice evaluata Energy Star si nu ati facut modificari majore in casa dvs. (adica, adaugati o suita) si factura de energie creste vertiginos, sistemul de incalzire si racire ar putea fi de vina. De asemenea, daca pompa dvs. de caldura nu circula si filtreaza eficient aerul in toata casa, isi face doar o treime din treaba ei.

Motive cheie pentru care ar putea fi timpul sa va inlocuiti pompa de caldura mai veche

Exista cateva motive cheie datorita carora se recomanda inlocuirea unei pompe de caldura aer – apa. Iata care sunt acestea:

1. Capacitate de incalzire si racire a locuintei

Daca pompa de caldura nu este capabila sa satisfaca nevoile dvs. de incalzire si racire, atunci este posibil sa fie nevoie de inlocuire. S-ar putea va fi crescut si nevoile de incalzire si racire a locuintei.

In orice caz, pompa dvs. de caldura functioneaza deja 24/7 si va trebui sa lucreze si mai mult pentru a va mentine casa sau cladirea racoroasa vara si calda iarna, daca nu este dimensionata corespunzator spatiului.

2. Evaluari de eficienta

Daca eficienta pompei de caldura este sub 80% sau daca ratingul SEER a scazut sub 11, luati in considerare inlocuirea pompei de caldura.

O pompa de caldura foloseste un compresor, la fel ca si frigiderul dvs., pentru a muta caldura dintr-un loc in altul. Cu cat numarul SEER este mai mare, cu atat mai repede poate face acest lucru fara a va ridica factura la electricitate.

3. Varsta

Cand vine vorba despre pompe de caldura aer – apa mai vechi, acestea pot necesita inlocuire, mai ales daca au mai mult de 15 ani si nu mai indeplinesc codurile de eficienta si siguranta.

Asadar, acestea sunt informatii foarte utile cu privire la inlocuirea unei pompe de caldura aer – apa. Daca detineti o astfel de pompa, este foarte important sa luati aceste detalii in considerare.

Verifica si

Usi Termopan Exterior Brasov

Usi Termopan Exterior Brasov

Ghid util pentru alegerea unei usi termopan exterior Brasov Este posibil sa considerati alegerea unei …

Close